ابزرا مورد نیاز برای در تولیدی برای ساخت انواع کیف با جنس مصنوعی چیست ؟
- نوشته شده توسط: تولیدی کیف یک
- 0 دیدگاه
در این مقاله به بررسی انواع ابزار مورد نیاز برای تولید کیف به صورت دستی نه صنعتی میپردازیم
بدون ابزار و یراق آلات مورد نیاز دوخت کیف و دیگر محصولات امکان پذیر نیست. ابزار ساخت کیف بسیار گسترده بوده و همه آنها را از این صفحه میتوانید تهیه کنید. اکثر این ابزار نه فقط برای کیف زنانه بلکه برای ساخت کیفهای مختلف از قبیل کیف کمری و انواع کیف مدرسه ای و کوله پشتی نیز کاربرد دارد.
ابزار ساخت کیف حرفه ای
ابزار تولید کیف به صورت دستی و غیره صنعتی با دست
ابزار های مخصوص برش :
شامل (قیچی، کاتر، تیغ کاتر، تریشه بر، گزن و لویس)
ابزار های مربوط به پرداخت و رنگ کردن لبه کیف :
شامل (رنگ لبه، شیار زن، لبه گرد کن، آرمیتاژ، غلطک رنگ و هویه)
ابزارهای دوخت:
شامل (نخ موم زده و نخ ساده، سوزن و گیره پا اسبی)
انواع سوراخ کن:
شامل (سمبه تکی، سمبه چند سر، درفش، پانچ و رولت علامتگذار)
انواع چسب برای داخل کیف :
شامل (چسب آهن، چسب نواری، حلال چسب، غلطک چسب و ظرف چسب)
انواع پرچ کن دستی:
شامل (دستگاه پرس، دکمه زن چهار پارچه، منگنه زن و …)
و انواع چکش و مشته و انبر.
یراق آلات متنوع کیف
همه انواع یراق آلات کیف با تنوع بسیار بالایی و در کیفیت های مختلف و متنوعی در تولیدی کیف استفاده میشود البته این یراق آلات مخصوص کیف نبوده و در همه انواع محصولات استفاده میشوند.
انواع دکمه کیف:
شامل (دکمه آهن ربایی و دکمه چهار پارچه)
انواع حلقه کیف:
شامل (حلقه گرد و نیم گرد، جا دسته، گوشه گیر، بندگیر، پل و منگنه)
انواع زیپ و سرزیپ:
شامل (زیپ فلزی و پلاستیکی)
انواع پرچ کیف و کفش:
شامل (میخ، پیچ، استوک و نک)
انواع قفل کیف:
شامل (قفل پیچکی، قفل ناخنی، قفل دو نقطه، قفل مگنتی، قفل فولکسی، قفل فرگاما و …)
انواع پرچ کن دستی:
شامل (دستگاه پرس، دکمه زن چهار پارچه، منگنه زن و …)
و انواع مدبر، سگک کیف و طبله.
۱- تولیدی کیف چیست ؟
ساخت و تولید کیف یکی از انواع هنرهای دستی آمیخته با ذوق و سلیقه میباشد که ماده اصلی آن هر گونه چرم طبیعی یا مصنوعی است. روند تولید دستی بسیار متفاوت با فرایند تولید صنعتی میباشد که در آن نیروی انسانی جایگزین چرخ هاست.
انواع کیف دست دوز و تولید شده توسط نیروی انسانی به دلیل تطبیق پذیری با علایق و خواستههای مردم بسیار محبوب هستند. شما می توانید برای هر مناسبت از آنها استفاده کنید و همچنان به هر سبک و سیاقی که میخواهید طراحی کنید. صنایع دستی ریشه در صنایع دستی روستایی، تمدنهای باستانی و بسیاری از صنایع دستی خاص که قرنهاست به کار گرفته میشوند.
بسیاری از صنایع دستی از مواد طبیعی و حتی کاملاً بومی استفاده میکنند در حالی که برخی دیگر ممکن است مواد مدرن، غیر سنتی و حتی مواد صنعتی را ترجیح دهند. کالاهای تولیدی و تولید انبوه جزء کالاهای صنایع دستی نیستند.
۲- تاریخچه تولید کیف
ساخت کیف یا به طور ساده، خلق اشیاء هنری یا آثار هنری با استفاده از تکنیکهای شکل دهی، تکنیکهای رنگ آمیزی یا هر دو است.
چرم طبیعی در دوران ماقبل تاریخ و باستان (۵۰۰۰۰ قبل از میلاد) بوده است. از زمان آغاز بشریت، بشر توانایی اختراع را نشان داده است.
وقتی انسان ماقبل تاریخ به دنبال شکار غذا بود، فهمیدند که آنها می توانند بیشتر از حیوانات از گوشت آن استفاده کنند، اما این کار بسیار مشکل بود، زیرا مرطوب بود و سریعا متعفن می شد یا خشک می شد و انعطاف خود را از دست میداد، در هر دو صورت استفاده از آن دشوار بود.
آنها دریافتند که پوست آن را می توان به لباس تبدیل کرد و از آن برای محافظت در برابر عناصر استفاده کرد، این ایده سرآغاز استفاده از چرم بود.
یونانیان و رومیان در قرن هشتم چرم را در ترکیب با موارد دیگری بکار گرفتند و صندلهای معروف، کیفهای دستی و سپرهای امنیتی اختراع کردند.
علاوه بر این موارد رومیها تعداد زیادی محصولات جدید از جمله کمربند، بند، زین و چادر را نیز تولید کردند. در طول قرون وسطی و دوره رنسانس، صنایع دستی با یک رونق خلاق و هنری روبرو شدند.
این محصولات دارای ویژگیهایی چون رنگ آمیزی، حکاکی شده، دارای اشکال خاص، مهر و موم شده بودند.
۳- مواد مورد نیاز تولید و ساخت انواع کیف به صورت دستی و غیره صنعتی
۱-۳- جنس خام یا همان چرم مصنوعی
نخستین و قطعا مهم ترین ابزار کار در ساخت کیف خودِ جنس است، که به صورت طبیعی و مصنوعی در رنگ ها و نقش های گوناگونی وجود دارد.
۲-۳- موم
برای جلوگیری از باز شدن پیچ و تاب نخ، دوخت آسان بروی آن موم می کشند.
۳-۳- چسب
قطعه های برش خورده و آسترکشی و چسباندن استر به فوم توسط چسب صورت می گیرد.
هنگام چسب زدن باید به دقت چسب را در سطح مورد نظر پخش کرد و بعد از درنگی کوتاه سطح مورد نظر را چسباند، برای جذب بهتر چسب و نتیجه دلخواه و داشتن سطحی یکدستی بهتر است روی آن یک جسم سنگین قرار دهیم.
نکته مهم در چسباندن این است که به طور یکنواخت و یکدست تمامی قسمت ها را چسب بزنیم تا آستر ازکیف جدا نشود.
۳-۴- انواع لایی برای زیبایی
لاییها جهت ایستایی و زیبایی کیفها مورد استفاده قرار میگیرد، انواع مختلفی دارد و بسته به نوع کاربرد آن مورد استفاده قرار میگیرد.
۱-۳-۴- جورابگیر
برای استحکام بخشیدن به کیف از جورابگیر یا نمدی استفاده می شود، به این دلیل که بین کیف و آستری قرار میگرد رنگ آن اهمیتی ندارد.
نمدی حالتی خشک دارد و اکثرا در کف کیف قرار میگیرند. هدف از این کار حفظ حالت کیف و جلوگیری از حالت شل ان است.
۲-۳-۴- قدک
قدک برای ایستاده نگه داشتن کیف مابین آستری و بدنه کیف قرار میگیرد. یک ورق الیاف سفت و فشرده میباشد، علاوه بر کیف در تولید کفش نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
۳-۳-۴- تکسون
تکسون بدلیل استحکام بالا در ساخت کیف و کفش بکار گرفته میشود، همانند قدک جنس محکمی دارد. در هنگام استفاده از تکسون باید اندازه ی آن را از نسبت به جنس کمتر در نظر گرفت تا همراه با دیگر اجزای کیف دوخته نشود.
۴-۳-۴- فوم
برای استحکام بخشیدن و حفظ ظرافت و زیبایی کیف از فوم استفاده میشود. فوم نسبت به جورابگیر و تکسون مقاومت و استحکام کمتری دارد و در موارد خاصی مورد استفاده قرار میگیرد، زیرا نرمی خاصی دارد و از شکست در سطح جلوگیری میکند. برای کیفهای معمولی، کناره طبلهها استفاده میشود.
۵-۳-۴- شلاقی
برای ثابت نگه داشتن حالت کیف و حفظ فرم آن از یک ورق پلاستیک فشرده استفاده میشود اما برش آن سخت است. از دو لایه بهم چسبیده تشکیل شده و معمولا در کف کیف و یا بدنه مورد استفاده قرار میگیرد.
۴- ابزار مورد نیاز گارگاه کیف ( غیره صنعتی )
تعداد زیادی ابزار کارموجود است. برخی از آنها بسیار تخصصی هستند و برخی دیگر عمومی هستند. برخی از آنها فقط برای سبک های منحصر به فرد تولید استفاده می شوند ، در حالی که برخی دیگر برای هر یک از آنها مفید هستند. واقعیت بزرگ این است که می توان آن را با ابزارهای نسبتاً کمی شروع کرد. این بسیار عالی است زیرا می توانید بدون ایجاد یک کارگاه کامل ، احساس مهارت و مهارت را نسبت به این حرفه داشته باشید. همچنین این بدان معناست که می توان بدون هزینه زیادی و یا سرمایه گذاری در منابع قابل توجهی در اوایل ، کار را شروع کرد. تولید و ساخت کیف به صورت دستی یکی از شاخه های صنایع دستی است که ابزارهای مورد استفاده در آن از تنوع بالایی برخوردار است.
۱-۴- ابزارهای دوخت
۱-۱-۴- سوزن
اولین ابزار ساخته شده به دست انسان که ضخیم و درشت و دارای شکافی بزرگ که محل قرار گیری نخ است، سوزن با عبور از لایه های مختلف کیف باعث اتصال و بهم پیوستن قطعات میشود. سوزن ها در اندازه های مختلفی وجود دارند. شما باید یک سوزن سنگین وزن داشته باشید که به اندازه کافی بادوام باشد تا بتواند کیف را بخیه کند. برای بهترین نتیجه ، شما باید نخ توری یا مومی را انتخاب کنید که مخصوص و فقط برای تولید طراحی شده است.
۲-۱-۴- بشکاف
ابزاری است که برای شکافتن درزها، دوختها و جا دکمهها استفاده میشود.
۳-۱-۴- انگشتانه
ابزاری فلزی و سخت که در نوک انگشت قرار میگیرد و مانع فرو رفتن سوزن به انگشت میشود.
۴-۱-۴ نخ
بندی نازک که بافتی منسجم دارد و برای اتصال قسمتهای مختلف یه محصول چند تیکه به کار می رود. انواع مختلفی دارد و هر کدام دارای قطر و ضخامت متفاوتی می باشد.
۱-۴-۱-۴- نخ ابریشمی
نوعی نخ ساده و ارزان که در دوختهای صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد، معمولا برای وصل کردن تکههای مختلف بهکار برده میشود. به دلیل نداشتن لایه چربی(موم) عمر آن نسبت به سایر نخ ها کمتر است و استقامت کمتری دارد.
۲-۴-۱-۴- نخ موم زده
نخهای ابریشمی که موم زده شده اند را نخ مومدار می گویند و معمولا برای کیف دوزی در تولیدی مورد استفاده قرار میگیرند و در رنگهای مختلف موجود می باشند. این نخ ها به دلیل مقاومت بالا و استحکامی که نسبت به سایر نخها دارند بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند.
۳-۴-۱-۴- تریشه مصنوعی
نوعی نخ با قطر بسیار بالا که جهت دوختهای تزیینی برای زیبایی محصولات استفاده میشود.
۴-۴-۱-۴- تریشه طبیعی
برشهای نازک طبیعی است، که بسیار مستحکم میباشد. معمولا به عنوان دستبند و یا منگوله کیف به کار برده میشود.
۲-۴- ابزارهای برش
یکی دیگر از موارد اساسی که نمی توانید بدون آن کار کنید چاقوی تیز یا ظروف برش است. باز هم ، قیچی های هنری منظم احتمالاً در گارگاه کیف سازی کاربرد ندارد . آنها فقط به اندازه کافی سنگین نیستند که بتوانند جنس کیف را را تمیز کنند. مهم است که همیشه هر چاقو یا وسایل برش را تیز نگه دارید. چاقوی کسل کننده موثر نخواهد بود و همچنین می تواند خطرناک باشد. این ممکن است لغزنده باشد ، و در نتیجه برش به پوست شما منجر شود!!! هنگام استفاده از چاقو ، می خواهید مطمئن شوید که سطح مناسبی برای برش آن دارید. برش یک بخش اساسی در تولید کیف است و چند گزینه مختلف برای انجام کار وجود دارد ، بنابراین انتخاب محدود میباشد. متداول ترین ابزار مورد استفاده یک چاقوی ابزار استاندارد ، یک برش چرخشی یا یک چاقوی گرد است.
۱-۲-۴- قیچی
قیچیهای مخصوص برای ساخت کیف دارای دسته های بزرگ و تیغه کوچک هستند و برای برش کیف استفاده میشود. برای قسمتهایی که برش آنها با کاتر دشوار است مانند گوشه ها و هلال ها از قیچی استفاده میشود. برای برش قطعات مختلف کیف در تولیدی از قیچی های مخصوص که دارای دسته های بزرگ و تیغه های کوچک هستند استفاده می شود که این شکل از قیچی برش انواع جنس را آسان تر می کند و بیشتر برای قسمت هایی که نمی شود با کاتر برش دادمثل گوشه ها وهلال ها مورد استفاده قرار میگیرد. قیچی کار باید از تیزی کافی برخوردار بوده و کُند نباشد تا جنس را به خوبی برش بزند و از بین نبرد.
۲-۲-۴- کاتر
کاتر برای برش زدن بصورت دقیقتر میباشد، کار با این ابزار دقت بالایی لازم دارد، استفاده از خط کش در کنار کاتر دقت برش را اقزایش میدهد.
۳-۲-۴- نخ چین
نخ چین یا نخ بُر ابزاری کوچک و بسیار تیز است که از آن برای بریدن نخهای اضافه یا نخهای انتهای کار استفاده می شود. این ابزار صرفا برای بریدن نخهای نازک مناسب است و برش پارچه، کاغذ و سایر مواد سبب کند شدن آن میشود.
۴-۲-۴- چاقوی لوییس
چاقو احتمالاً متداول ترین ابزار در کیف دوزی است، برای برش تکههای جنس خام جهت نازک کردن لبه های کیف و لبتا کردن آن برای دوخت آسان مورد استفاده قرار میگیرد. چاقوها نیز برای شکل دهی و در بعضی موارد به پایان رساندن استفاده می شوند.
۳-۴- ابزارهای چسباندن
۱-۳-۴- قلمو چسب
برای استفاده از چسبهای کیلویی از قلموی مخصوص استفاده میشود. این ابزار برای پخش کردن چسب بر روی سطح کار میباشد.
۲-۳-۴- کرپ ( پاک کن )
ابزاری مخصوص جهت پاک کردن اثر خطوط و چسب است که بر روی کیف بعد از روند تولید باقیمانده است، این ابزار به راحتی و بدون آسیب زدن به محصول آن را پاک می کند.
۴-۴- ابزارهای نگهداری
۱-۴-۴- تخت کار
ابزاری است که برای برش زدن جنس و پارچه و نمد در تولیدی مورد استفاده قرار می گیرد. ضخامت صفحه برش، ۱.۵ میلی متر و در سایزهای A3، A4 و سایر اندازه ها تولید می شود. سطح این صفحه به صورت مدرج با مقیاس های سانتی متر و اینچ ساخته می شود.
انواع تخته کار:
۱-۱-۴-۴- فایبرگلاس
۲-۱-۴-۴- پلاستیک فشرده
۲-۴-۴- گیره
این ابزار نقش پرس را ایفا می کند، برای نگه داری جنس خام قبل از تولید کیف بر روی میز کار بعد از چسب زدن است. همچنین می توان چند لایه جنس خام ( مصنوعی ) را توسط گیره روی هم فیکس کرده و تمامی لایه ها را به یک باره سوراخ کرد.
۱-۲-۴-۴- گیره پا اسبی مخصوص دوخت دو سوزنه
این ابزار از جنس چوب میباشد که توسط اهرم باز و بسته می شود. به اینصورت که کیف یا جنس برش خورده را ثابت و بدون حرکت نگه میدارد تا بتوانید بصورت هم زمان از هر دو دست خود استفاده کنید.
۵-۴- ابزارهای علامت زنی
۱-۵-۴- مشته
یکی از لوازم تولیدی کیف پرکاربرد مشته است، برای ضربه زدن به سمبه مورداستفاده قرار میگیرد و برای ایجا سوراخ با سمبه احتیاج به فشاری هست که توسط مشته انجام می شود. مشته ابزاری شبیه به گوشت کوب و فولادی می باشد که وزن سنگینی دارد. از این ابزار برای محکم تر کردن اتصالات کیف و آستر و سایر قطعات داخل محصول به یکدیگر استفاده میشود.
۲-۵-۴- چکش
چکش یا ماله همانند مشته ابزاری برای ضربه زدن به سنبه و ایجاد سوراخ است.
موم
برای دوخت و ساخت کیف در تولیدی ها از نخ های مخصوصی استفاده می شود. این نخ ها ممکن است به هنگام کار، ریش ریش شوند. برای جلوگیری از این امر از موم استفاده می شود. به این منظور قبل از دوخت، نخ بر روی موم کشیده شده و استحکام آن بالا می رود.
۳-۵-۴- سنبه
یکی از لوازم تولید کیف سمبه ها هستند که از جنس فولاد میباشند، برای ایجاد سوراخهایی بروی کیف استفاده میشوند. سنبه ها در ابعاد و شمارههای مختلف موجود میباشند که با توجه به سوراخهایی که باید ایجاد کنید شمارههای متفاوتی دارند. برخی از سمبه ها دارای اشکال خاصی مانند ستاره، گل و غیره روی انواع کیف زنانه و دخترانه ایجاد می کنند که برای ایجاد طرحهای تزیینی روی محصول از آنها استفاده میشود. برای تولید کیف های نازک ازسمبه ۰/۵ و برای کیف هایی با جنس ضخیمتر سمبه باشماره بالا استفاده میشود.
۱-۳-۵-۴- سنبه گرد(پانچر)
رایج ترین و معمول ترین نوع سنبه است، مقطع گرد دارد و مدادی شکل است.
۲-۳-۵-۴- سنبه شکلی
سطح مقطع این سنبه ها به صورت اشکال هندسی میباشد و برای زیبایی کار استفاده میشوند.
۳-۳-۵-۴- سنبه حکاکی
نوعی از سنبه که دارای نقشهای مختلف است و جهت حک کردن این نقوش روی کیف به صورت دستی استفاده میشود.
۴-۳-۵-۴- سنبه اریب زن یا چنگالی
استفاده از اریب زن یا سمبه چنگالی برای ایجاد سوراخهای کوک بسیار ساده است. این ابزار سوراخها را با فاصلههای یکسان، هم راستا و هم اندازه ایجاد میکند. استفاده از این ابزار باعث افزایش سرعت کار میشود.
۵-۳-۵-۴- سنبه کمربندی
سنبه کمربندی بسیار بادوام و از جنس فولاد سخت میباشد. برای برش زدن آسان قسمت انتهایی کمربند و برای تمیزکاری از سنبه کمربندی استفاده میشود. این ابزار تخصصی و مورد نیاز تولیدکنندگان کیف می باشد.
۶-۳-۵-۴- سنبه چاک زن
ابزاری از جنس فولاد که برای ایجاد برش های کوچک یک سانتی استفاده میشود.
۶-۴- ابزارهای اندازه گیری
۱-۶-۴- خط کش نشانه
جهت نشانه گذاری نقاط و رسم الگوی دقیق و منظم مورد استفاده قرار میگیرد.
۲-۶-۴- خط کش فلزی
برای کار خطکشهای فلزی مناسبترین گزینه هستند، زیرا در هنگام کار با کاتر لبه های خطکش از بین نمیرود. خط کش در سایز های (۲۰، ۳۰ و ۵۰) بیشتر مورد استفاده می باشد.
۳-۶-۴- گونیا
این ابزار برای علامت گذاری با زاویه ۹۰ درجه استفاده میشود.
۷-۴- ابزارهای رسم
۱-۷-۴- خودکار ژله ای
خودکارهای ژله ای بدون بدنهی پلاستیکی عرضه میشوند و برای علامت گذاری روی کیف قبو و بعد از برش استفاده میشود و اثر آنها پس از برش و سنبه زدن با استفاده از کِرِپ یا پاک کن که از چربیِ حیوانات تهیه می شود قابل حذف و اصلاح هستند.
۲-۷-۴- خودکار نقره ای
هنگام رسم الگو و مشخص کردن محل دوختها از خودکار اکلیلی نقرهای استفاده می شود، زیرا اثر آن به راحتی با دستمال مرطوب از بین میرود.
۳-۷-۴- خودکار نوبوک
برای علامت گذاری روی کیف مورد استفاده قرار میگیرد و در نهایت پس از پایان کار به راحتی اثر آن از بین میرود.
۴-۷-۴- مقوای شطرنجی یا کاغذ الگو
بعد از جنس مهمترین ابزار الگو است. برای رسم الگوهای دقیق باید از مقوای پشت شطرنجی استفاده کنید و در اندازه گیری دقت کافی داشته باشید.
تخته کیف دوزی
از دیگر ابزارهای کیف سازی برای تولید کیف از جمله کیف زنانه، کیف کمری و… می توان به تخته کار برش جنس اشاره نمود. البته این تخته کار زمانی کاربرد دارد که تولید کیف با دست انجام شود. در این موارد، به هنگام سمبه زنی و یا سوراخ نمودن جنس برش خورده تخته زیر آن قرار می گیرد. این تخته ها دارای جنسی از فایبر گلاس بوده یا از پلاستیک فشرده ساخته می شوند.